Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Recept van de chef

 

Welkom bij Taste Churchill, hét restaurant in Terneuzen waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de Westerschelde. Onze chef-kok Alex is niet alleen gepassioneerd over heerlijk eten, maar ook vastbesloten om lokale producten te omarmen en duurzaamheid te bevorderen. Met een doordacht samengestelde menukaart nodigen we onze gasten uit om de lokale omgeving te verkennen door middel van verrukkelijke gerechten.

Chef Alex deelt niet alleen zijn passie voor koken, maar ook zijn unieke aanpak en tips om jouw culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dus, trek je schort aan en ga de keuken in!

 

Zeeuws dessert
Parfait van Zeeuwse bolus, Dulce di leche en crumble van bolus

Recept bolus parfait voor 4 personen:

  • 0,3 liter ongezoete slagroom
  • 150 gram gepasteuriseerde eidooier
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bolus crumble
  • 100 gram Dulce de leche (gecondenseerde volle melk)

Voorbereidingen

1.      Weeg de ingrediënten af.
2.      Doe de room in de beslagkom.
3.      Klop de room op tot deze lobbig is.
4.      Zet de room in de koeling.
5.      Draai crumble van bevroren bolussen in een keukenmachine of hak het fijn met een mes.
6.      Kook de gecondenseerde volle melk (in gesloten blik) in water voor 3 uur in en spoel het koud af.

Bereidingswijze

Doe de eierdooier en de suiker in de beslagkom.

Zet de beslagkom in de bain marie.

Klopt de massa au bain-marie tot 75 graden Celsius.

Neem de beslagkom uit de bain marie en klop het geheel koud tot het weer op kamertemperatuur is.

Spatel de room, de crumble van bolus en Dulce de leche erdoor.

Giet het mengsel in de vorm, wij gebruiken hiervoor een donut mal.

Zet de vorm 3 uur (niet afgedekt) in de diepvries.

 

Succes, geniet van dit heerlijke dessert en deel gerust het resultaat met ons! Uiteraard ben je ook van harte welkom om het Zeeuws dessert in ons restaurant te komen proeven.